Vierumäen kampuksella toimiva ”opiskelijoiden mafia” eli vähemmän vitsikkäällä nimellä tunnettu Tahkon Talli ry on vuonna 1991 perustettu paikallinen opiskelijayhdistys. Tahkon Talli ry on suoranaisesti Haaga-Helian opiskelijakunta HELGA:n alla toimiva paikallisyhdistys ja näin ollen kaikkien Vierumäellä opiskelevien ammattikorkeakouluopiskelijoiden edunvalvojataho. Talli toimii samalla myös kaikkien Suomen Urheiluopiston opiskelijoiden opiskeluajan etujen, olojen ja toimintojen virittäjänä.

Vaikka tämän mafian pääasiallisena tehtävänä on vastata Vierumäellä opiskelevien edunvalvonnasta, kenties tätäkin tärkeämpänä tehtävänä voidaan pitää sitä, että haluamme Vierumäellä opiskelevien ja elävien opiskelijoiden verkostoituvan keskenään järjestämiemme tapahtumien ja tilaisuuksien kautta.

Mahdollisuudet tekevät tulevaisuuden

Nyt voisin kertoa hieman itsestäni. Olen Otto Takala ja toimin toista vuottani Tahkon Talli ry:n hallituksen puheenjohtajana. Minulle siunautui mahdollisuus siirtyä ”mafiajohtajan” tehtäviin, kalifiksi kalifin paikalle pian opiskeluideni alettua syksyllä 2014 Haaga-Helian ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajan koulutusohjelmassa Vierumäellä.

oton_blogin_oletuskuva
Taustana yhdistyksen puheenjohtajuuteen oli itselläni lukuisat luottamustehtäväkokemukset kotikontujen kunnanvaltuutettuna, nuoriso- ja vapaa-aikajaoston puheenjohtajana, sivistyslautakunnan varapuheenjohtajana sekä nuoruusvuosina kertyneet vuodet nuorisovaltuuston johtotehtävistä ja aiempien koulujen oppilaskuntien hallitustehtävistä.

Toimiminen opiskelijayhdistystoiminnassa on tarjonnut ainutlaatuisia mahdollisuuksia päästä tutustumaan ja verkostoitumaan Haaga-Helian johtoportaan kovan luokan tekijöihin, Vierumäen mahtavaan henkilöstöön, Opiskelijoiden liikuntaliiton liikunta-aktiiveihin sekä monien eri koulutusalojen opiskelijayhdistysten toimijoihin.

Opiskelijayhdistystoiminta on hieno mahdollisuus. Se on kannustettu ja arvokkaaksi koettu lisä omien opiskelujen ohelle. Yhdistyksen hallitustoiminta opettaa toimijalleen paljon tärkeitä tietoja ja taitoja sekä auttaa kartuttamaan heidän verkostojaan entisestään. Opiskelijamafian toiminta on parhaimmillaan saumatonta joukkuepeliä, jonka palkinto näkyy koko opiskelijayhteisön hyvinvointina.

Voin sanoa, että mahdollisuudet ja hyväksi käsitetty aktiivisuus vievät sopivasti keskenään sekoitettuna usein mitä mielenkiintoisimpiin tilanteisiin, jotka taas puolestaan tarjoavat elämään lukemattomia uusia seikkailuja. Olen huomannut, että vaikka välillä saattaakin joutua viettämään pitkiä viikonloppuiltoja tietopäätteen äärellä suunnitellen toimintaa ja kehitellen sille uusia vaihtoehtoisia toteutustapoja, niin se maksaa itsensä aina tavalla tai toisella takaisin.

opiskelijat_markus_otto4

Itseni lisäksi haluan esitellä Tahkon Talli ry:n hallituslaiset tarinoineen kaudella 2016-2017.

opiskelija_sandra_nelikulmio

Olen Sandra Jutila ja opiskelen ensimmäistä vuotta Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa liikunnan- ja vapaa-ajan koulutusohjelmassa. Minulla on monipuolinen tanssitausta ja tällä hetkellä tanssin Bollywoodia. Kiinnostuin Tahkon Tallin toiminnasta ja halusin ehdottomasti mukaan. Hallituksen jäsenenä haluan vaikuttaa opiskelijoiden hyvinvointiin ja etuihin.Vierumäellä opiskelu on mahtavaa ja innostavaa, koska opetustyyli on joustava ja se antaa tilaa omien unelmien toteuttamiseen. Vierumäellä ei ole koskaan yksinäistä!

Tiia Luukkala

Olen Tiia Luukkala, toisen vuoden opiskelija ja Tahkon Tallin tapahtuma- ja liikuntavastaava. Olen harrastanut tanssia ja koripalloa, mutta viime vuosina keskittynyt lähinnä ryhmäliikunnan ohjaukseen. Kiinnostuin Tahkon Tallin toiminnasta noin vuosi sitten, kun halusin päästä mukaan vaikuttamaan ja tekemään asioita yhteisen hyvän eteen.

Opiskelu Vierumäellä on siistiä, koska koulunkäynti ei tunnu koululta ollenkaan ja täällä pääsee käytännössä näkemään työnsä tuloksia. Lisäksi opiskelukaverit ovat samanhenkisiä ja yhteishenki on loistava.

opiskelija_maiju_nelikulmio

Olen Maiju Pokkinen, ensimmäisen vuoden opiskelija Haaga-Helian liikunnanohjaaja AMK -linjalla. Harrastuksiini kuuluu monipuolinen yleisurheilu ja hiihto sekä maailmalla matkustelu.

Aloitin tällä hallituskaudella Tahkon Tallin varapuheenjohtajana. Olen aina lähtenyt innolla mukaan hallituksen toimintaan aiemmissakin kouluissani, eikä mielessä käynyt kertaakaan etteikö homma jatkuisi samalla linjalla!

Vierumäellä opiskelu on ollut mieltä avartavaa ja erittäin yhteisöllistä. Täällä on vaikea tuntea itseään ulkopuoliseksi missään tilanteessa ja tuntuu, että oppiminen tapahtuu hauskanpidon sivutuotteena eikä toisinpäin.

opiskelija_markus_nelikulmio

Olen Markus Vallila, Haaga-Helian toisen vuoden opiskelija ja Tahkon Tallin tiedotus-, liikunta- ja tapahtumavastaava. Alunperin olen lähtöisin Vantaalta, mutta nyt olen vakiinnuttanut itseni Vierumäelle. Olen pelannut koripalloa koko ikäni ja nykyään seurani on Vierumäen Traktorz. Tykkään ylipäänsä urheilla ja kilpailla, siksi olenkin hakenut haasteita ultimatesta, joka on tullut uutena kuvioihini mukaan.

Pidän opiskelusta Vierumäellä, sillä opiskelu ja oppiminen tapahtuu toiminnan kautta. Olen löytänyt täältä itselleni sopivimman paikan ja tavan oppia.

Hallitukseen mukaan lähteminen oli minulle koulun alkaessa ensimmäisenä vuonna itsestäänselvyys. Olen kiinnostunut tietämään asioista, jotka koskettavat minua ja haluan olla mukana päättämässä niistä. Koin, että hallituksessa oppisin uutta ja voisin tehdä hyvää myös kanssaopiskelijoille, siksi lähdin mukaan.

Marika Uusi-Illikainen

Olen Marika Uusi-Illikainen ja opiskelen toista vuotta Haaga-Heliassa liikunnanohjaajan ja vapaa-ajan koulutusohjelmassa (Liikunnanohjaaja AMK). Toimin tänä vuonna Tahkon Tallin hallituksen taloudenhoitajana sekä sosiaali- ja koulutuspoliittisena vastaavana yhdessä Roosa Rinteen kanssa.

Olen viettänyt opiskelijan elämää Vierumäellä puolen vuoden ajan. Opiskelu on mukavaa, koska opiskelu projektit ovat mielenkiintoisia ja projekteissa pääsee haastamaan itseään.
Vierumäellä opiskelu on mukaansa tempaavaa ja Vierumäellä on hyvä yhteishenki, mikä näkyy ulospäin.

Vapaa-aikoina minut voi löytää salilta, luonnosta, viettämässä aikaa läheisten kanssa sekä järjestötoiminnan pyörteistä.

Hallituksessa toimiminen oli itselleni tärkeä, koska haluan olla edistämässä Vierumäen opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelijoiden asioita. Vaikuttamistyö on osa minua.

opiskelija_nea_nelikulmio

Nimeni on Nea Vallin. Olen hallituksen toinen LPT-edustaja eli opiskelen liikuntaneuvojaksi viimeistä vuottani Suomen Urheiluopistossa. Ikää on kertynyt 24 vuotta ja ennen Vierumäkeä olen ehtinyt mm. opiskelemaan neljä vuotta Kallion lukiossa, tekemään töitä VR:llä, opiskelemaan teatterinäyttelemistä sekä ohjaamaan kymmenisen vuotta erilaisia liikunta- ja tanssiryhmiä.

Liikunta onkin ollut aina osana elämääni ja nyt LPT-opitojeni myötä se vain vahvistaa paikkaansa arjessani. Vierumäki on opiskelupaikkana erittäin monipuolinen ja inspiroiva. Täällä riittää puuhaa niin paljon kuin itse haluaa. Opiskelujen aikana on myös erittäin hyvät mahdollisuudet verkostoitua. Itse olen pyrkinyt ottamaan Vierumäestä kaiken irti! Toisinaan se tarkoittaa päällekäisyyksiä ja valintoja, mutta suurimmaksi osaksi se tarkoittaa ihanan värikkäitä kalenterinsivuja ja paljon mielekkäitä projekteja ja eteenpäinvieviä tapaamisia.
Olen toiminut aikaisemmissa opiskelu- ja koulupaikoissani erilaisissa luottamustoimissa kuten tukioppilaana, Riihenmäen koulun “lehmipaimenena” (yrittäjyysopinnot), oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana, unicef-vastaavana sekä rahastonhoitajana. Vierumäellä olen mukana LPT-tutortoiminnassa sekä Tahkon Tallin hallituksessa. Kirjoittelen myös Vierumäen blogiin opiskelijan näkökulmasta.

————————————–

Olen Johanna Salmela ja opiskelen toista vuotta Haaga-Helia ammattikorkeakoulun liikunnan ja vapaa-ajan koulutusohjelmassa Vierumäellä. Olen 21-vuotias joukkuevoimistelu taustainen Tahkon Tallin hallituksen sihteeri. Pidän opiskelusta Vierumäellä, koska käytävillä saa moikata joka ikistä vastaantulijaa, opettajat ovat meidän tiimiläisiä, ja opistoelämä on joskus kuin saippuaoopperasta. Hallitukseen innostuin lähtemään mukaan, koska olen aina pitänyt kaikenlaisesta pienestä puuhailemisesta ja järjestämisestä muiden hyväksi.

Olen Roosa Rinne ja toimin Tahkon Tallin hallituksen taloudenhoitajana sekä sosiaali- ja koulutuspoliittisena vastaavana yhdessä Marika Uusi-Illikaisen kanssa. Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa liikunnan- ja vapaa-ajan koulutusohjelmassa.

Vierumäellä opiskeleminen on mukavaa, koska opiskelutyyli on joustavaa ja yhteishenki Vierumäellä on hyvä.

Hallituksessa toimiminen oli itselleni luonnollinen valinta, koska asioihin vaikuttaminen ja edunvalvonta on minulle mieleistä puuhaa.

Olen Juho Suuperko ja opiskelen kolmatta vuotta Haaga-Heliassa (Liikunnanohjaaja AMK). Toimin Tahkon Talli ry:n hallituksessa kolmatta vuotta. Tänä vuonna luottamustehtäväni on toimia yhteistyövastaavana. Aiemmat tehtävät ovat olleet viestintävastaava sekä liikuntavastaava.

Vierumäellä opiskelu on ollut erittäin antoisaa. Opetussuunnitelma antaa mahdollisuudet toteuttaa itseään melkein mielikuvitus rajana. Opettajat kannustavat omien ideoiden toteuttamiseen ja auttavat verkostoitumisessa. Opiskelukaverit ovat mahtavia ja potkivat aina vaan parempiin suorituksiin.

Hain hallitukseen opiskelujen alkaessa, koska halusin vaikuttaa asioihin ja tutustua uusiin ihmisiin. Päätös hakea on osoittautunut erittäin hyväksi.

opiskelijaporukka2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s